Hoidot  
 

 Kalevalainen jäsenkorjaaja;

Anne Savilaakso

Ajanvaraus 0400-258997, anne.savilaakso@laprim.fi

Keskustie 26, 97700 RANUA

 

 

 

MITÄ ON KALEVALAINEN KANSANPARANNUS/JÄSENKORJAUS

 

Kalevalainen kansanparannus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin , tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen parantajien käyttämä hoitoperinne.

Mestariparantajat Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä, ovat olleet keskeisiä henkilöitä Kalevalaisen kansanparannuksen säilyttäjinä ja vaalijoina.

Kalevalainen kansanparannus on asiakkaan ja parantajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko ihmisen energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa. Jolloin puolustuksella, eli kivulla ei ole tarvetta.

Hoidossa lähdetään siitä, että ihminen on toiminnallinen ja myös anatominen kokonaisuus ja häntä pyritään hoitamaan aina kokonaisvaltaisesti. Hoidon  aluksi pyritään selvittämään vaivan synnyttäjä, analysoidaan sen aiheuttamia muutoksia tasapainotekijöissä; nivelissä, ligamenteissä ja lihaksissa.

Tämän jälkeen tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pehmennetään mahdollisia arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista.

Kalevalainen jäsenkorjaus on käden taitoa. Hoitaminen perustuu käden aistimusten kehittämiseen, jolloin parantajalla on "silmät" sormenpäissä. Hoito tapahtuu aina asiakkaan ehdoilla. Koskaan ei saa tuottaa liikaa kipua, vaan kunnioitetaan hänen kipuaistimuksiaan. Käsittely ei ole voimakasta, vaan edetään pehmeästi ja hitaasti asiakkaan kudoksia kunnioittaen. Verenkierron, kudosnestekierron ja hermotoiminnan elvyttäminen ja parantaminen ovat Kalevalaisen jäsenkorjauksen tärkeimmat perusperiaatteet.

Hoitoa ei saa koskaan suorittaa mekaanisesti, vaan pyritään luomaan yhteys asiakkaaseen, pyritään samalle "aaltopituudelle". Tällöin asiakkaalta poistuvat mahdolliset pelkotilat hoitotilannetta kohtaan, hän pystyy rentoutumaan ja hoito tuottaa tulosta.

 

MONET ONGELMAT HOIDETTAVISSA

 

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia seuraavilla osa-alueilla;

*  Alaraajojen kiputilat: jalkojen erimittaisuuden poisto, jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan virheasentojen poistaminen

*  Alaselän kiputilat, lannerangan ja ristiselän kiputilojen  ja virheasentojen poistaminen, iskias ym.

*  Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoito (etenkin lasten ja nuorten osalta)

*  Yläselän kiputilat; nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen, korkean verenpaineen hoidossa

*  Hartia- ja niskakipujen, huimauksen, päänsäryn ja migreenin hoidossa

*  Yläraajojen kiputilojen, kuten käsisärkyjen, tenniskyynärpään, kipuolkapään/jäätyneen olkapään hoidossa

*  Päänalueen vaivojen, kuten jännityspäänsäryn, purentahäiriöiden, kasvosärkyjen ja näköhäiriön hoidossa

 

KOULUTUS

 

*  Kansanlääkintäseura järjestää koulutusta eri paikkakunnilla. Koulutuksella valmistutaan  Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi.

 

LISÄTIETOA

 

www.kansanlaakintaseura.fi

Anne Savilaakso, kalevalainen jäsenkorjaaja

0400-258997

Keskustie 26, 97700 RANUA

anne.savilaakso@laprim.fi

 

  

 

 

 

 

Laprim Oy NettiTieto Oy
laprim,kiinteistönvälitys mikko sarajärvi,anne savilaakso,marita määttä,tuomas määttä